Tre till start på Solvalla 9/10

Global Excitement, Tom’s Got Drive och Hot Dansk Dynamite startar alla i lopp 9 – Traveraloppet (V86-6). Jag kör Global Excitement, Jorma Kontio kör Tom’s Got Drive och Claes Sjöström kör Hot Dansk Dynamite.

Global Excitement var bra på Mantorp men sämre i Gävle. Jag har inte hittat något förklaring och hon känns fortsatt fin i jobben. Det passar bra med spår två på start och få hästar. Hon öppnar snabbt och det borde kunna bli spets. Sedan får vi se hur det blir kört. Hon borde kunna på en 15-tid och det är väl inte alldeles lätt för de bästa tilläggshästarna att ta in. Jag tror i första hand på en bra platschans. Det blir barfota och rycktussar (provade det veckan och det funkade fint).

Tom’s Got Drive galopperade dubbelt (först störd och sedan överforcerad) senast men gick fort däremellan. Formen verkar finnas där men han har inte fått till det i lopp. Jorma upp nu blir mycket intressant. Han har kapacitet att vara långt framme om allt fungerar för honom. Inga ändringar i övrigt. Jag tycker dock att han står hårt inne i handikappen.

Hot Dansk Dynamite gick mycket bra senast som trea med 12 sista varvet i ett lopp som kördes på ett sätt som inte passar honom egentligen. Han gillar bättre när det är jämnt bra tempo. Formen verkar fortsatt fin. Claes för bestämma hur han vill lägga upp det. Han får ses med plats eller skrällchans. Troligen inga ändringar.

Startlista från ATG här.